Ammattitaitoiset mittauspalvelut teollisuudelle etsinnässä Tampereella ja Pirkanmaalla?

Tilaa meiltä lasermittaus, linjaustyö tai 3D-mallinnus – palvelemme laajalti Tampereelta Pirkanmaalle ja muualle eteläiseen Suomeen 


Raumalainen Prismarit Oy toteuttaa vaativat metalliteollisuuden mittaukset, 3D-mittaukset konepajoissa sekä telakka- ja offshore-teollisuuden mittaukset Tampereen ja muun Pirkanmaan alueella. Yrityksemme on tunnettu mittausalan ammattilainen, jolla on vuosikymmenten kokemus eri teollisuuden alojen projekteista ympäri Suomen. Kun kyseessä on mittauspalvelut teollisuudelle, olethan meihin yhteydessä. Annamme projektiisi täyden asiantuntijuutemme, kustannustehokkuutta unohtamatta. Kun tarvitset kalustoa ja asiantuntijoita lasermittausten tai 3D-mallinnusten merkeissä, olethan yhteydessä.


Meiltä monipuolisesti kone- ja laiteasennuksiin liittyviä mittauksia, kuten esimerkiksi:

 • Propulsiolaitteiden 3d-mittaukset
 • Hihnakuljettimen suoruuden ja tasomaisuuden mittaukset sähkölaitoksessa
 • Robottihitsausaseman kiskojen ja robottien asennusmittaukset
 • Murskaimen roottoreiden linjaukset
 • Paperikoneen telojen linjaukset
 • Hakekuljettimen tarkistusmittaukset
 • Ruiskuvalumuottien ja prässien mittaukset
 • Hallinostureiden pyörien linjaukset lasertrackeriä hyödyntäen

Esimerkkitoteutuksiamme telakka- / offshoreteollisuuden parista:

 • Laivojen rakentamisen ja kokoonpanon mittaukset
 • Goliath-nosturin (1200t) kokoonpanomittaukset
 • Merentutkimusalusten konversiomittaukset
 • Risteilijän teräsrakenteiden mittatarkastukset
 • Laivan kone- ja potkuriakselilinjauksiin liittyvät 3D-mittaukset
 • Satamakonttinosturin kantopyörien linjaukset lasertrackerilla

Lasermittaus tuottaa tarkkaa kolmiulotteista tietoa kohteestasi


Hyödynnämme uusinta lasermittauskalustoa, jonka avulla saat nopeasti ja luotettavasti kolmiulotteista tietoa kohteestasi. Mittaustapana lasermittaus mainio, sillä se tuottaa pistepilven, jonka avulla kohteen kolmiulotteinen pinta saadaan tarkasti ja vaivattomasti esille ilman, että fyysistä kajoamista kohteeseen tai alueeseen tarvitaan. Lasermittaus-, eli laserkeilauspalvelumme, on tuottanut asiakkaillemme arvokasta tietoa mm. teollisuuslaitosten korjausrakentamisen tueksi. Samoin laivat, sillat, tunnelit ja muut aluemittaukset ovat yleisimpiä lasermittauskohteitamme.


Tarkka 3D-mallimme helpottaa asennus-, valvonta- ja huoltotöitäsi


3D-mallinnus teollisuudessa: Olemme mm. toteuttaneet laivan 3D-mallinnusta mitattua pistepilveä hyödyntäen. Toteutamme 3D-mallinnukset aina kohteen vaatimalla laitteistolla. Havainnollistava 3D-piirustus tuo kaivattua sujuvuutta erilaisiin prosesseihin.


3D-mittaukset eri teollisuuden aloille: asennus- ja linjausmittaukset, merkintämittaukset, valvonta- ja kontrollimittaukset hyödyntävät. 3D-skannauspalvelumme tuottaa havainnollistavan 3D-mallin, jonka avulla erilaisiin asennus-, valvonta- ja huoltotöihin saadaan tarvittavaa lisätietoa.


Kumppaninasi teollisuusmittausten ja -rakentamisen monipuolinen ja kokenut ammattilainen


Teollisuusrakentaminen on ollut merkittävänä toiminta-alana Prismarit Oy:n perustamisesta lähtien. Tärkeimpiä teollisuusmittauskohteitamme ovat olleet PK3 Rauma-Repola Oy, Forsmarkin ja Oskarshamnin ydinvoimalat, Rauma Marine Constructionin telakka Raumalla, Meyer Turun telakka ja Porin Offshore-telakka sekä Posivan loppusijoitus- ja kapselointilaitos Olkiluodossa.

Myös Olkiluodon ydinvoimalaitosyksiköt TVO1 ja TVO2 sekä UPM Rauma ovat merkittäviä kohteita huoltoseisokkiensa sekä aluerakentamisen jatkuvuuden vuoksi. Näissä teollisuuskohteissa mittauspalveluidemme asiantuntijuutta hyödynnetään tämän tästä kaikessa laajuudessaan.

OL3-projekti on yksi yrityksemme merkittävimmistä kohteista laajuutensa ja pitkäkestoisuutensa vuoksi. Tehtävien hoito on tuonut yrityksellemme mittavan tuulahduksen kansainvälistä toimintatapaa. OL3-projektin mittaukset ovat alkaneet vuonna 2003 teiden sekä laitokseen liittyvien alueiden rajauksilla, sekä aluerakentamisen, laitoksen pohjalouhinnan ja teknisen huollon rakentamisen mittauksilla, joten työkohteena se on meille merkittävä. Olemme suorittaneet myös varsinaiseen ydinvoimarakentamiseen liittyviä mittauksia Olkiluodon uudessa yksikössä. Projektinaikainen mittauskalustomme on ollut kaikessa laajuudessaan kattavaa ja kalibrointivaatimukset täyttävää. Varsinainen mittaustoiminta sisältää kohteen monikulmioverkon mittauksia, laitoskohteiden eri koordinaattijärjestelmien tarkastuksia sekä louhinta-alueiden mittauksia ja massalaskentoja. Lisäksi teemme betonirakentamisen aikaiset mittaukset sekä laiteasennusmittaukset tämän jälkeen. Toteutamme teollisuusmittausta Tampereelta Pirkanmaalle ja muualle eteläiseen Suomeen tarpeesi mukaan.


Mittauspalvelut teollisuudelle Tampereen ja muun Pirkanmaan alueella – raumalainen Prismarit Oy toteuttaa kaiken ammattitaidolla. Teollisuusmittaus, lasermittaus, 3D-mallinnus – kysy näistä lisää, annamme mielellämme lisätietoa ratkaisuistamme!